Tehnologia AI face un pas în față: Imaginile pe care le poți folosi în scop comercial

de: Iulia Kelt
01 05. 2024

Depositphotos a lansat un generator de imagini AI pe care susține că este sigur de utilizat în scopuri comerciale.

Noul instrument a fost lansat într-o fază incipientă, însă clienții Depositphotos care au planuri în aceste sen pot utiliza deja această unealtă.

Ce se știe despre aceste imagini create cu AI

Modelul de text-to-imagine a fost creat în parteneriat cu Bria.ai, o companie care a declarat anterior că adoptă o abordare „responsabilă” față de drepturile de autor și inteligența artificială generativă.

Utilizatorii noului instrument de la Depositphotos vor primi o licență standard pentru utilizare digitală și tipărită pe diverse platforme, inclusiv publicitate, marketing, design UI, ambalaje de produse, ziare, reviste, design de cărți și altele.

Creațiile AI vor fi exclusive pentru clienți, iar compania asigură că imaginile AI generate nu vor fi adăugate la biblioteca Deposit, care are deja peste 300 de milioane de imagini, videoclipuri și fișiere muzicale.

Se promite siguranță juridică

Compania promite siguranță juridică și garantează că nu sunt incluse logouri protejate de drepturi de autor, obiecte sau „orice alte elemente care ar putea prezenta un risc în medii comerciale”.

Imaginile AI vor fi generate într-un raport de aspect pătrat, cu rezoluție de 2.048 pe 2.048 de pixeli, ceea ce este „potrivit pentru o gamă largă de aplicații”.

Deposit promite, de asemenea, vizuale „unicat și remarcabile” care erau „odată posibile doar cu abilități avansate de design grafic”.

„În colaborare cu Bria.ai, cunoscut pentru expertiza sa AI de neegalat, am dezvoltat un instrument distins prin inovația sa, siguranța legală și interfața prietenoasă cu utilizatorul, acesta își împlinește viziunea pentru viitorul conținutului creativ.

Conceput pentru a satisface cerințele contemporane și pentru a aborda provocările din afaceri, Generatorul AI deblochează un potențial creativ nelimitat, oferind vizuale unice și de înaltă calitate, acum disponibile pentru uz personal și comercial”, a declarat Alina Volchek, Director General la Depositphotos.

Depositphotos urmează drumul altor medii de fotografii precum Freepik, Shutterstock și Getty Images, care au pus de asemenea la dispoziție generatoare de imagini AI pe platformele lor.

Totuși, DALL-E și Midjourney rămân lideri de piață, dar cu ambele companii confruntându-se cu dispute privind drepturile de autor care sunt duse în instanță.